Detalii proiect

  • Dată finalizare proiect:-
  • Locație:Bd. Marasesti, Bucuresti, România
  • Status proiect:Proiect

Steren: 10414.00mp
Sconstruită: 4750.60mp
Sdesfășurată: 18200.00mp
Nr. niveluri: 2 Subsol+Parter+4 Etaje

Proiectul consta in propunerea unui ansamblu constructiv cu functiune mixta Rezidential, Comercial si Hotelier, desfasurat pe toata suprafata terenului. Catre strada se afla un hotel de dimensiuni mici, spatii de birouri de inchiriat pentru micii dezvoltatori, dar si companiile in ascensiune, precum si o zona comerciala, devenind astfel un punct urban socio-economic.

In completarea acestora functiunea de locuire inchide acest ansamblu la partea din spate a terenului creand astfel 2 curti de dimensiuni mari, una publica pentru birouri si hotel, si alta semi-privata pentru locatari. Corelat cu nevoia mediilor urbane de spatii verzi ce ajuta la purificarea aerului si mentinerea unor temperaturi mai scazute, ruperea liniaritatii am realizat-o prin spargerea nivelelor 3 si 4 si retragerea treptata a incaperilor.

Arhitectura fiecarei functiuni este diferentiata prin tipurile de goluri, dimensiuni ale teraselor verzi, diferentierea accesului si a modului de umbrire. Ideea de terase inverzite este continuata si la fatadele orientate catre sud, pozitionand astfel jardinere din beton armat pe fatada, in mod alternat din 2 in 2 etaje, fiecare cu cate o terasa circulabila adosata. Aceste jardinere au rolul de zone verzi plus umbrire impreuna cu conselele create.

Detaliere pe functiuni:

Hotelul propus este proiectat pentru standardul de 3 stele cu 49 camere duble, 2 camere single, si 12 apartamente. Acesta este dotat cu receptie, foayer, salon de mic dejun cu bucatarie proprie si un bar, ambele zone de alimentatie au si cu acces public din exterior, precum si parcare subterana. Aceste spatii se incadreaza in normele minime de suprafeta si dotare. Fiecare camera orientata catre sud are acces catre un mic balcon ce s-a format din sistemul de fatada. Astfel se adauga un plus in umbrirea camerelor. Accesul principal in foayer se realizeaza din Bd. Marasesti, si cele secundare in foayer, bar si salon alimentatie, se realizeaza din Bd. Marasesti dar si din curtea interioara.

Spatiile de Birouri se impart in 2 cladiri, una la strada, ce gazduieste la parter spatii comerciale, si alta cladire adosata unui corp de locuinte. Acestea functioneaza separat, neavnd cerinte speciale.

Spatiile de birouri sunt gandite open space pentru a permite mobilarea ulterioara dupa nevoile fiecarui chirias, proprietar. Fiecare nivel avand asigurat minimul ocupat de grupuri sanitare si noduri de circulatie.

Locuintele colective sunt dispuse perimetral in cea dea doua parte din spate a terenului, izolat de forfota si aglomeratia urbana. Acestea beneficiaza de o curte semi privata, catre care au acces toti locatarii. Acest ansamlu de apartamente cuprinde: 17 apartamente cu 3 camera, 24 apartamente cu 2 camere, 20 garsoniere si 13 apartamente dispuse pe 2 niveluri la etajele 3 si 4. Curtea cuprinde mobilier urban format din multiple jardinere cu copaci si plante de inaltime medie ce au zone de stat pe perimetrul lor, ce joaca un rol important in animarea cu vegetatie a curtii si suport in socializarea locatarilor In zona parterului exista o gradina ridicata la cota 0.00 intr-o jardiniera perimetrala locuintelor care ofera intimitate prin vegetatie apartamentelor de la parter fata de cei care stau sau se plimba prin curte.

Fatadele de sud beneficiaza de terase circulabile si jardinere suspendate ce alterneaza in lungul fatadei din 2 in 2 niveluri pentru a se putea planta copaci de dimensiuni medii, intretinuti in timp, creand astfel un filtru de soare si aer poluat. Aceste jardinere sunt prinse structural in zona grinzilor de beton armat, si au scurgerea adosata peretelui exterior, pe interiorul camerelor. Acestea pot fi udate cu sistem automat centralizat, sau de catre fiecare utilizator. Am oferit acces de la fiecare apartament catre cate o jardinera pentru a oferi acest lucru, intretinerea de catre fiecare locatar a jardinerei lui. Lucru care este valabil si la terasele de la nivelele 3 si 4. Fatadele orientate catre vest beneficiaza de sisteme de umbrire glisante din lemn pozitionate la fiecare fereastra. Aceste fatade au goluri singulare pentru o patrundere a luminii cat mai limitata. Fatadele orientate catre nord si est au goluri multiple de 2 sau de 3 ferestre, cu unitate de 80 cm. Acestea beneficiaza de balcoane in consola, spre deosebire de cele de pe sud, care sunt transformate in lodgii, pentru protectie solara.


Ansamblul este tratat in mod unitar si functioneaza la scara terenului ca un tot, insa fiecare are accese si utilizari individuale. Accentele arhitecturale evidentiaza in mod distinct tipul de utilizare al acestora.